Sprang topje

Gepubliceerd op 11 augustus 2022 om 17:47


Het is me gelukt een goed passend en heel draagbaar topje te maken van de sprang die ik hier vorige week liet zien.

Wat is het toch een prachtige techniek!

De rekbaarheid van sprang werkt hier duidelijk in mijn voordeel.
Het kantpatroon komt hierdoor goed tot zijn recht.

Ik heb dit patroon zelf getekend, uitgaand van bestaande patronen in sprang kant, die zijn opgetekend door Carol James. Van haar leerde ik ook hoe je diverse kantpatronen met elkaar kunt combineren, om tot een eigen ontwerp te komen. 


Het boordje heb ik gemaakt in de basissteek. Ik heb het in het midden afgewerkt door er een koord doorheen te halen dat ik heb gemaakt met de breivork. Doordat het boordje is dubbelgeslagen zit het midden, met het koordje, aan de onderkant. De hals en mouwen heb ik afgewerkt door een zelfde soort koordje op te naaien. Hierdoor krult de sprang minder om. Ik ben heel tevreden met het resultaat. Misschien kan ik het topje -afhankelijk van het weer- dragen op de zaterdag van de Kunstroute Heerenveen. Ik wil op deze dag sprang demonstreren, dus dan zou het mooie passende werkkleding zijn…

Reactie plaatsen

Reacties

kees
7 maanden geleden

mooie vrouw