Terugblik en vooruitblik

Het Cultuurkans Festival werd goed bezocht en was zeer de moeite waard.  De draak trok, zoals verwacht, de aandacht van velen. Sommigen herkenden mij van het stukje dat in de krant heeft gestaan, anderen maakten voor het eerst kennis met het Vertelmuseum. De kinderen deden hun best mooie woorden te verzinnen voor de draak, woorden die ze op een sterretje schreven en waarmee ze ook een sterretje op hun cultuurpaspoort konden verdienen. Een meisje kwam later nog eens terug met een tekenboekje om de draak na te tekenen.

Lees meer »

Het jaar van de draak (met de gouden vleugels)

Aanstaande zaterdag, 17 februari staat mijn draak met de (verloren) gouden vleugels opnieuw in de schijnwerpers. Hij mag namelijk met mij mee naar het Cultuurkans Festival in de Rinkelbom, Zwanedrift 2, Heerenveen.  In de afgelopen twee weken heb ik gewerkt aan zijn vleugels, want deze mochten weer een stukje groeien, dankzij de mooie wensen van de kinderen en volwassenen bij de Nieuwjaar Spettershow.

Lees meer »

Nieuwjaars Spettershow

Op vrijdag 2 februari zal er in de Rinkelbom in Heerenveen een Nieuwjaars Spettershow te zien zijn. Eigenlijk was deze show al gepland voor december, als een Kerst Spettershow, maar wegens omstandigheden kon deze spetterende show met kinderen, licht, muziek en dans toen niet doorgaan. 

Lees meer »

Familievoorstelling

Op zondag 24 december heb ik nog een vertelvoorstelling gegeven: een familievoorstelling voor acht personen en vier generaties.

Lees meer »

Nog één keer dit jaar

Het bange vogeltje zit al klaar en ik heb ook al wat extra stoelen en krukjes neergezet, want voor aanstaande zondagmiddag staat er nog een vertelvoorstelling gepland.

Lees meer »

Ja zeggen

In mijn vorige blog beschreef ik hoe de gierzwaluwen me hebben geholpen een besluit te nemen: ik wil mezelf volledig accepteren en volmondig ja kunnen zeggen tegen mezelf en wat ik hier op aarde kom doen. Maar hoe doe je dat op zo’n manier dat je het je voor altijd zult herinneren? Ik bedacht dat ik hiervoor een ceremonie wilde. Maar welke ceremonie dan? Uiteindelijk kon ik maar één ceremonie bedenken die me hiervoor het meest geschikt leek, namelijk een huwelijksceremonie!

Lees meer »

Het verhaal van de gierzwaluwen

Op Verhalenavond heb ik over mijn kamerscherm met dierportretten verteld. Deze dierportretten markeren aan de ene kant het beginpunt van mijn reis naar mezelf, terwijl ze aan de andere kant laten zien waarnaar ik op weg ben.

Lees meer »