Vertelvoorstelling en meer

Volgende week woensdagmiddag, 12 juni is er weer een vertelvoorstelling van ‘Het bange vogeltje en de giftige woorden spuwende draak’. Het is nog mogelijk om bij deze vertelvoorstelling aan te schuiven. Wel graag van tevoren reserveren, zie agenda.

Lees meer »

Veranderingen op de website en cursus in de maak

Stap voor stap werk ik aan het aanpassen van deze website aan de nieuwe situatie dat we nu een stichting zijn. De afgelopen week heb ik de openingspagina van de website veranderd. Ook zijn er inmiddels twee nieuwe pagina’s aan de website toegevoegd. De pagina Algemene gegevens loopt alvast vooruit op de verplichtingen die we hebben als we een ANBI worden. Deze pagina is nog niet compleet. Verder is ook de Agenda nieuw.

Lees meer »

Demonstratie sprang bij Pop-Up Heerenveen

Na de gastblogs van de drie andere bestuursleden neem ik (Ria) het stokje nu weer over, met meteen een aankondiging van een activiteit: aanstaande zaterdag, 25 mei 2024, zal ik bij de Pop-Up in Heerenveen namelijk sprang demonstreren vanaf ongeveer 10.00 uur. Nadat ik woensdag mijn sprang meegenomen had naar de Pop-Up, kwam de vraag of ik zaterdag ook wat te doen had…

Lees meer »

Gastblog Jan van Hiele

Ik heb het ontstaan van het Feathers and Dragons-project van dichtbij meegemaakt. Het was in onze huiskamer, ik was toen met Ria getrouwd. In de loop van de jaren kwamen er steeds meer prachtige dingen bij en toen de sprang zijn intrede deed, werd het geheel nog mooier.

Lees meer »

Gastblog Bauke Sienema

Het zal zo ongeveer in 2017 zijn geweest, dat ik Ria Hooghiemstra leerde kennen. Het was op een toepasselijke plaats: de vogel-kijkhut in het Oosterschar bij Rotstergaast.

Lees meer »

Mijlpaal

Vertelmuseum De Vlechtvogel is deze week een stichting geworden en dat is wel iets om even stil bij te staan. Het betekent concreet dat ik er nu niet meer alleen voor sta: samen met  Bauke Sienema (secretaris), Ingrid Pastijn (penningmeester) en Jan van Hiele (algemeen bestuurslid) vorm ik nu het bestuur. De komende weken zullen Bauke, Ingrid en Jan zich hier aan jullie voorstellen.

Lees meer »

Monnikenwerk: de pauw

De volgende illustratie die ik te maken heb is de pauw. Met al zijn prachtige veren is het een heel monnikenwerk om deze te borduren. Maar stap voor stap kom ik verder.

Lees meer »

Illustraties borduren

De afgelopen week ben ik begonnen aan een groot project, nl. het borduren van illustraties voor het tweede deel van mijn boek. Daarvoor moest ik allereerst beslissen welke scenes ik uit wou borduren. Vervolgens had ik foto’s nodig als basis voor mijn ontwerp. Om die foto’s te nemen moest ik het halve museum overhoop halen. Ik ben er een paar dagen behoorlijk zoet mee geweest. Voor een van de scenes heb ik meer dan honderd foto’s gemaakt, voor ik er eentje had waar ik tevreden mee kon zijn. Het was voor de foto’s belangrijk om genoeg contrast te hebben met de achtergrond, zodat ik duidelijk kan zien wat er te borduren valt.

Lees meer »

Snoezelkleedje 13

Het snoezelkleedje is klaar en ligt nu in het Vertelmuseum te wachten op een gelegenheid waarbij het gebruikt gaat worden.

Lees meer »

Snoezelen

Deze week heb ik de draad van het snoezelkleedjes maken weer opgepakt. Ik had nog een paar eerder geborduurde lapjes liggen die erin kunnen worden verwerkt. Het is altijd even puzzelen hoe je van de verschillende onderdelen een mooi geheel kunt maken, maar ik ben voorlopig tevreden met deze opzet. Het vergt nog wel wat tijd en aandacht voor dit ook daadwerkelijk een snoezelkleedje is, maar langzaam maar zeker komt het wel.

Lees meer »