Spelen met sprang

Gepubliceerd op 5 augustus 2022 om 12:16

Zoals ik vorige week al schreef ben ik aan een nieuw sprang avontuur begonnen: spelen met diverse patronen in sprang kant.


Ik deed iets dergelijks al eerder, voor een lampenkap, maar ditmaal heb ik een flinke sprang op mijn raam gezet: 120 lussen,  120 cm hoog. Dit is ook voor mij weer een nieuw avontuur, want ik maakte nog niet eerder een kledingstuk met kantpatronen. Bovendien wordt dit mijn eerste kledingstuk met voorpand en achterpand aan een stuk.

 

Ik moet bij deze sprang heel precies werken en regelmatig controleren of beide kanten nog evenlang zijn. 
Bovendien is het voor mij een gok waar ik moet beginnen aan de halsopening. Mijn hoofd moet er natuurlijk nog wel doorheen kunnen!

 

Inmiddels heb ik de sprang van het raam af.
Ik ben blij verrast met het resultaat, al moet ik nog wel het een en ander doen voor het een draagbaar kledingstuk wordt.
Zoals verwacht is het kort (want sprang kant rekt enorm in de breedte). Maar het past goed en het kant patroon komt mooi tot zijn recht. Misschien moet ik nog een boordje maken. Ik denk er nog even over.

 

Wordt vervolgd…

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.