Sprang op You Tube

Gepubliceerd op 29 juli 2022 om 13:53

Deze week heb ik op mijn You Tube-kanaal Sprangria een nieuwe video geplaatst.

In een filmpje van zo’n 12 minuten leg ik Carol James haar notatiemethode voor sprang patronen uit, aan de hand van een eenvoudig patroon met gaatjes.

Ik heb zo’n 2 jaar geleden voor Carol James patronen getest voor haar boek ‘Sprang Lace Patterns Inspired By Dutch Sashes’ en daardoor ben ik heel vertrouwd geraakt met haar handige manier om sprang patronen te noteren.
In het filmpje laat ik stap voor stap zien hoe diverse basissteken  in sprang worden gemaakt en genoteerd. 
Met deze basis is het mogelijk om ingewikkeld lijkende patronen in sprang kant te begrijpen en hopelijk ook te maken.

En als je de basis eenmaal goed te pakken hebt, kun je zelfs nog een stap verder gaan, door te gaan spelen met de diverse patronen.

Dat is het waar ik op dit moment mee bezig ben. Misschien kan ik er volgende week al iets van laten zien.
En wie zich afvraagt hoe het nu met mijn reuzensprang is: ik heb me er helaas een beetje op verkeken. Enkele garens zijn heel lastig om mee te werken, omdat ze helemaal in elkaar haken. Bovendien heb ik wat last van mijn schouders (het boven mijn macht werken is behoorlijk belastend voor mijn schouders). Ik heb de reuzensprang dus maar even stilgezet. Ik hoop er later nog eens op terug te komen.

En voor wie mijn filmpje op You Tube wil bekijken is hier de link.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.