Workshop op verzoek

Gepubliceerd op 8 juli 2022 om 12:44

Deze week gaf ik een sprang workshop op verzoek. Iemand die al eerder de kennismakingsworkshop sprang bij mij deed, wilde graag leren hoe je een bloementafereeltje met sprang maakt, zoals ze dat bij mij in de gang had zien hangen. Ik ben daar dadelijk mee aan het werk gegaan en kan daarom nu de workshop "sprang met bloemen" als een vervolgworkshop aanbieden.

In deze workshop leer ik mijn cursisten een sprang met veel gaten te maken die de ondergrond/achtergrond vormt voor het bloementafereeltje. Ook geef ik verschillende mogelijkheden aan om in andere technieken blaadjes- en bloemenslingers te maken die later door de sprang heen worden geweven. Ik laat diverse afwerkmogelijkheden zien voor de sprang en demonstreer ook het werken met de locker hook - een haaknaald met een oog erin, die op meerdere manieren kan worden gebruikt. Wie niet zo'n haaknaald met oog heeft, kan er ook een improviseren, door een naald met een oog aan een gewone haaknaald vast te tapen.

Mijn eerste cursiste voor deze workshop was enthousiast. Ik zal deze workshop daarom vast nog wel vaker gaan geven. Maar eerst staat er voor zaterdag weer een kennismakingsworkshop gepland.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.