Sprang in het sprookjesbos

Gepubliceerd op 24 juni 2022 om 15:53

Vorige week vrijdag had ik vijf dames op bezoek in het sprookjesbos. Het was een soort “schoolreisje” voor deze dames van de lesgroep textielkunst van Mathilde Jongbloed. ‘s Morgens heb ik hen meegenomen in mijn verhaal van het bange vogeltje en de draak. Ik heb hen ook verteld over de textielboeken en het kamerscherm met dierportretten. Natuurlijk was er ook aandacht voor de vele gebruikte technieken, variërend van breien en haken tot gympen, borduren, Margaretenspitze, naaldkant, sprang en meer…

’s Middags zijn we bezig gegaan met sprang. Ik heb een workshop “kennismaken met sprang” gegeven.

In deze workshop hebben mijn eerste cursisten geoefend met de basissteek en het maken van gaatjes in sprang.

 

Bij het ontstaan van mijn sprookje heeft het project Yil Bird van Mathilde Jongbloed een bijzondere rol gespeeld. Het eerste vogeltje dat ik breide in het kader van dit project - brei een vogeltje met een verhaal - was het bange vogeltje. Van daaruit ging ik verder met de vriendjes voor het bange vogeltje en de regenboogvogels. Langzaam maar zeker ontstond er zo een heel verhaal, dat later de basis vormde voor het sprookje van het bange vogeltje en de draak.

Het was bijzonder Mathilde en haar enthousiaste lesgroep textielkunst in mijn museum te hebben. En het lesgeven in sprang is me goed bevallen. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.