Verteljurk en vrij breien en haken

Gepubliceerd op 27 mei 2022 om 14:10

ik ben weer een stukje verder met mijn verteljurk. Zoals ik vorige week al schreef, kun je van haakwerk met de gympevork ook cirkels vormen. Dat is een van de dingen die ik deze week heb gedaan.

Verder heb ik me weer verdiept in wat haak- en breitechnieken, die ik zo’n acht jaar geleden voor dit kledingstuk heb gebruikt. Ik vind het ineens weer leuk om daarmee te spelen. Een patroon is voor mij een beginpunt, maar zelden ook een eindpunt. Vrij spelen met een patroon en de grenzen zoeken van wat er mogelijk is, dat vind ik vooral leuk om te doen.

Op dit moment ben ik bezig met breiwerk in de “crown stitch”- ik heb geen idee hoe deze steek in het Nederlands heet, maar ik vind het in elk geval een leuke steek om te breien. Ik kan nog wel een tijdje verder met haken en breien, want ik heb besloten dat ik ook een mouwtje in mijn jurkje wil. Maar of ik er de komende week veel aan toe zal komen om te haken en breien is nog even de vraag, want er moet ook nog wat voorbereid worden voor het Textielfestival Weerribben, dat al over twee weken begint.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.