Verteljurk en haken met de gympevork

Gepubliceerd op 20 mei 2022 om 15:31

Zo’n acht jaar geleden deed ik mee aan de CKAL (samen breien en haken) “Adventures in freeform lace”, op het IFFF (International Freeform Forum) op Ravelry, met een kledingstuk als resultaat. In al de jaren erna heb ik het hooguit een paar keer gedragen, omdat het niet goed op mijn schouder bleef zitten en ik dus steeds ermee aan het sjorren was.

Deze week kwam ik het weer tegen in mijn kast en toen bedacht ik dat ik hiervan een leuke zomerse versie van een verteljurk zou kunnen maken. 
Om het probleem van het afzakken op te lossen, zal ik er aan de bovenkant een flink stuk bij moeten maken. 


Het lijkt mij het mooiste om zoveel mogelijk in dezelfde stijl en hetzelfde kleurenpallet te blijven. Gelukkig heb ik de meeste kleuren die erin zitten nog wel op voorraad en kan ik dus dadelijk aan de slag

Een van de gebruikte haaktechnieken is haken met de gympevork. Het is al even geleden dat ik daarmee heb gewerkt, maar met behulp van een filmpje op You Tube is mijn geheugen snel opgefrist en kan ik aan de slag. In de betreffende CKAL heb ikzelf de instructies voor het gympe-haken verzorgd en veel experimenten ermee gedaan. Mijn favoriete steek is de zogenaamde “tree stitch”. Daar begin ik dan ook mee. Ik vind de textuur van deze steek erg mooi. Bij gympe-haken hangt voor het uiteindelijke resultaat veel van de manier van afwerken af. Je kunt de lussen allemaal apart afhaken, met steeds een losse ertussen, maar je kunt ook groepjes lussen samen afhaken, voor een heel ander effect. 

Het is ook mogelijk om een cirkel te vormen, door de lussen aan een kant van het werk allemaal samen te binden, zodat de andere lussen een cirkel kunnen vormen. Voor deze eerste strook heb ik voor een simpele afwerking gekozen met vasten en lossen.

Wordt vervolgd…

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.