Het jaar van de draak (met de gouden vleugels)

Gepubliceerd op 15 februari 2024 om 07:53

Aanstaande zaterdag, 17 februari staat mijn draak met de (verloren) gouden vleugels opnieuw in de schijnwerpers. Hij mag namelijk met mij mee naar het Cultuurkans Festival in de Rinkelbom, Zwanedrift 2, Heerenveen.  In de afgelopen twee weken heb ik gewerkt aan zijn vleugels, want deze mochten weer een stukje groeien, dankzij de mooie wensen van de kinderen en volwassenen bij de Nieuwjaar Spettershow.

Tijdens het Cultuurkans Festival mogen de kinderen hem opnieuw helpen door mooie woorden voor hem op een sterretje te schrijven, woorden die passen bij zijn gouden vleugels. 
Maar ook de volwassenen kunnen helpen, door een mooi gouden sleutelwoord uit te kiezen om mee te leven en thuis een veer voor de draak te haken of breien. Ik neem patronen en garen mee en zal zelf ook weer veren haken of breien.

En voor wie wel een veer wil breien of haken maar niet in de gelegenheid is om naar het Cultuurkans Festival te komen zijn de patronen ook te vinden als gratis download op Ravelry: breipatroon van een gouden veer en haakpatroon van een gouden veer.

Laat je niet afschrikken door de tekst in het Engels; de patronen zijn zowel in het Engels als in het Nederlands te downloaden.

 

Het Cultuurkans Festival is zeker de moeite van een bezoekje waard. Naast de stands in de hal (waar ik te vinden ben) zijn er tal van activiteiten in de diverse ruimtes, inclusief optredens op het grote podium, zie het programma hieronder.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.