Langzaam vooruit

Gepubliceerd op 28 april 2023 om 12:57

Het maken van gordijnen in freeform sprang is een behoorlijk langzaam proces. Heel geleidelijk kom ik verder, maar het schiet niet snel op. Daar komt nog bij dat ik er niet constant aan werk, omdat ik ook nog andere dingen te doen heb of wil doen.

Ik ben bijvoorbeeld ook nog bezig met het volgen van een jaar sprang in S en Z bij Carol James en Sharon Wichman.

Dat is leuk om te doen en ook leerzaam. Ik leer op deze manier allerlei traditionele en minder traditionele patronen in S en Z sprang kennen en ik experimenteer met mijn eigen variaties. Ik ben ook van plan hier nog een filmpje over te maken, maar dat soort dingen kost wel tijd.

Verder ben ik deze week op bezoek geweest bij Harm Bron, een edelsmid die ik heb leren kennen tijdens de afsluitende bijeenkomst van de Kunstroute Heerenveen, vorig jaar.

Harm maakt prachtige dingen, zie zijn website.

Het was een inspirerende ontmoeting. 

En dan was daar deze week ook nog de vrijmarkt in verband met Koningsdag. Ik ben op een dergelijke markt altijd op zoek naar materialen waar ik op een of andere manier een toepassing voor zie. Deze keer heeft de markt wat dat betreft niet zoveel opgeleverd, maar ik kwam wel thuis met drie leuke beren voor mijn berenverzameling

Allemaal leuke dingen dus, maar daardoor wel wat minder gewerkt aan mijn gordijnen. Gelukkig heeft het geen haast en ben ik inmiddels grote projecten gewend. Ik kwam deze week nog een foto tegen van ongeveer acht of negen jaar terug - toen was ik met een soortgelijk lange termijn freeform project bezig als nu, ook met groen, voor het bekleden van een kamerscherm met sprang, in combinatie met andere technieken. Dat kamerscherm is nu onderdeel van mijn sprookjesbos. Dus maar gewoon doorgaan, dan wordt het uiteindelijk wel wat.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.