Cursus handborduren

Gepubliceerd op 5 mei 2023 om 13:10

Deze week werd ik verrast door het bericht dat ik een online cursus had gewonnen. Het was totaal onverwachts, maar daardoor des te leuker. Ik ben nl. op Facebook lid van de groep Textielvriendinnen. Omdat deze groep nu is uitgegroeid tot een groep met 2000 leden, heeft Joke Hardenbol, die de groep heeft opgericht, een online cursus naar keuze verloot onder degenen die hadden gereageerd op een bericht daarover. Wat een mooi cadeau, dat me zomaar in de schoot wordt geworpen! Ik heb gekozen voor de cursus handborduren en ben meteen met de eerste les begonnen.

Mijn proeflapje met de eerste steek met variaties heb ik geborduurd op een vierkant lapje jute in de maat die ik in het verleden ook heb gebruikt voor de geborduurde stukjes van de snoezelkleedjes. Misschien wordt dit lapje wel weer een begin van een nieuw snoezelkleedje. Voor wie de filmpjes van de snoezelkleedjes nog eens wil zien is hier een link naar de afspeellijst van de snoezelkleedjes op mijn You Tubekanaal:

https://youtube.com/playlist?list=PLcN_aGwwFO5rsVo_JpXYVumInfD6Qv6Hi

 

Ik ben benieuwd wat de invloed van deze borduurcursus zal zijn op mijn werk. In elk geval heeft de tweede les me al geïnspireerd om de afwerking van een sprang met de locksteek nog wat vrijer toe te passen. En dat komt goed van pas bij de sprang gordijnen, waar ik momenteel aan werk. De afgelopen week ben ik weer een stukje verder gekomen met een stukje van het eerste gordijn. Ik ben zo ongeveer in het midden beland en daarom nu bezig met de afwerking. Zoals op de foto is te zien heb ik al een heel stuk van het midden afgewerkt.

 
Verder had ik deze week ook weer museumbezoek en heb ik weer een klein stukje verder geschreven aan deel twee van het verhaal. Wordt vervolgd…

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.