Freeform sprang

Gepubliceerd op 31 maart 2023 om 13:33

Het stukje gordijn in wording dat ik hier vorige week liet zien is inmiddels afgewerkt en er staat weer een nieuwe sprang op mijn frame. Ik werk met heel ongelijke materialen voor dit gordijn en dat doe ik op mijn eigen freeform manier. 
Werken met zulke ongelijke materialen vraagt wel enige aanpassingen. Van de dunne garens zijn meer toeren nodig om op gelijke hoogte met de dikkere te komen. Ik werk daarom bij deze sprang met groepjes draden die ik per groepje op een stekenhouder zet. Dit geeft mij veel vrijheid. Natuurlijk moeten de aparte groepjes na verloop van tijd wel weer met elkaar worden verbonden, opdat de gaten die ontstaan niet al te groot worden. Maar zelfs als ik achteraf de gaten toch te groot vind is er nog niets aan de hand: ik kan er altijd nog tussenin gaan werken met naaldkant of zelfs nog een klein stukje sprang ertussen zetten.

Ik ben nu ook bezig om mijn proces van werken vast te leggen op een filmpje. Dit hoop ik binnenkort op mijn You Tube kanaal Sprangria te publiceren.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.