Vorderingen met het nest en meer

Gepubliceerd op 28 oktober 2022 om 14:06

Het monnikenwerk van twee weken geleden heeft geresulteerd in een mooie dikke bol nieuw gewikkeld garen, groot genoeg om een sprang mee op te zetten. Dat heb ik inmiddels gedaan en de sprang is ook alweer afgewerkt, want met zulk dik garen is het sprangen snel gedaan. De sprang is precies groot genoeg om de bodem van het nest te bedekken. Maar daarmee ben ik er nog niet, want ik wil ook de randen nog omkleden. Dat is nu mijn volgende project.

Ik ben er al mee begonnen. Ook hiervoor maak ik weer mijn eigen garen, maar ditmaal met stroken stof.

Ik knip lange stroken stof die ik dan tot koorden draai. Hiermee kan ik vervolgens weer gaan sprangen.

 

Ik ben al een stukje op weg, maar ik heb deze week mezelf even vrijaf gegeven om andere dingen te doen. Ik was namelijk ziek en als ik ziek ben heb ik vaak behoefte om even iets anders te gaan doen. Dat ‘iets anders’ was ditmaal beginnen met het bekleden van een lampenkap met sprang. Ik had het frame hiervoor al heel lang klaar staan en had ook al wat stukjes sprang ervoor gemaakt, maar tot nu toe was het nog niet verder gekomen dan dat.

Nu ik er eenmaal aan ben begonnen, heb ik de smaak te pakken. Ik ben van plan er rustig aan verder te blijven werken en leg het proces ook deels vast met mijn camera. Dit heeft tot nu toe geresulteerd in twee nieuwe filmpjes op mijn You Tube-kanaal Sprangria
Volgende week wil ik ook weer verder werken aan het nest, maar dit weekend mag ik van mezelf nog even verder spelen.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.