Monnikenwerk: de pauw

Gepubliceerd op 12 april 2024 om 08:01

De volgende illustratie die ik te maken heb is de pauw. Met al zijn prachtige veren is het een heel monnikenwerk om deze te borduren. Maar stap voor stap kom ik verder.

Ik heb vanaf de tekening op overtrekpapier eerst weer de belangrijkste lijnen overgenomen met de naaimachine. Daarna scheurde ik het papier weg en ben ik de pauw ruwweg gaan opvullen met lontwol, die ik met de viltnaald vastprikte. Vervolgens legde ik opnieuw een papieren patroon over de pauw heen om de plaats van de veren aan te duiden. Hiervoor gebruikte ik de naaimachine weer. Het wegscheuren van het papier was ditmaal wel wat lastiger. Daarna heb ik eerst wat proefjes geborduurd voor de veren. Toen ik daar tevreden over was, ben ik begonnen met borduren. Daar ben ik naar verwachting ook de komende week nog wel even zoet mee…

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.