Bloemen en bijen, sprang, vogels en een draak

Gepubliceerd op 24 februari 2023 om 07:42

Het is alweer bijna een week geleden: het Cultuurkans Festival in de Rinkelbom in Heerenveen, met het thema ‘Flowers and bees’. Vorige week liet ik hier mijn grote bij al zien, maar ik had voor deze gelegenheid ook kleinere bijtjes en bloemetjes gemaakt.

De bloemen en bijtjes zijn grotendeels gemaakt in de sprang techniek en ook de stenen, die gebruikt zijn voor de ondergrond, zijn bekleed met sprang. Zelfs de kop van de bijtjes is gemaakt van sprang, ik denk welhaast de kleinste sprang die ik ooit heb  gemaakt. 

Het maken van een dergelijke bekleding voor een steen kan trouwens worden geleerd op de workshop ‘kennismaken met sprang’. 

De workshop kennismaken met sprang is een middagworkshop van 3 uren, waarin de basissteek wordt geleerd en een aantal verschillende manieren om gaatjes te maken. Er wordt gewerkt in een schoenendoos of laarzendoos.

Neem contact met mij op voor meer informatie hierover. 

Tijdens het Cultuurkans Festival heb ik veel mensen laten zien  wat je met sprang allemaal kunt doen.

Ik heb zelfs een meisje de basis van sprang een beetje kunnen leren. Ze had het heel snel in de vingers!

Hierboven de sprang waar het meisje aan heeft gewerkt. Wellicht komt ze het binnenkort nog afmaken.

Tijdens het festival heb ik ook twee vertelvoorstellingen gehouden. Ik kon mijn sprookjesbos met alle vogels natuurlijk niet meenemen.  Het was daarom een beetje improviseren, maar ik zie er met een tevreden gevoel op terug.

 

Ik heb eerst verteld wat het bange vogeltje en de giftige woorden spuwende draak met mij te maken hebben en daarna heb ik de eerste scene van het sprookje verteld.

Bij de voorstelling van half vier was er na afloop nog even tijd om wat vragen te beantwoorden. 

Nieuwsgierig geworden naar hoe zo’n vertelvoorstelling eruit ziet? Maak dan gerust een afspraak, want ik vertel het verhaal graag. Als bijdrage in de kosten vraag ik alleen een vrijwillige bijdrage. Tip: Neem kinderen of kleinkinderen mee. De vertelvoorstelling is geschikt voor volwassenen en kinderen vanaf ongeveer vijf jaar.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.