Sprang muts

Gepubliceerd op 16 december 2022 om 12:58

Met de winterse temperaturen van de afgelopen week vond ik het hoog tijd worden voor een warme muts in sprang. Het patroon van deze muts had ik al jaren klaarliggen. Het is een patroon van een dubbelwandige muts, ‘Diamond Pattern Hat’ door Carol James. Het patroon van de muts is eigenlijk bedoeld voor vrij dik garen, maar met mijn wat dunnere garen bleek het ook prima te kunnen. Ik heb hetzelfde aantal lussen opgezet, maar het patroon wat vaker herhaald, zodat ik nu wat meer ruiten op mijn muts heb dan in het originele patroon. Het doorlopende ruitpatroon ontstaat door een afwisseling van rechts en links vlechten, ofwel Z- en S-twist.

Je moet voor dit patroon vooral goed kunnen tellen en/of aan de ligging van de steken kunnen zien waar je van richting moet veranderen.

De muts voldoet aan mijn verwachting. Hij past goed en is lekker warm.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.