Spannend nieuws

Gepubliceerd op 24 november 2023 om 08:57

Ja, ik had spannend nieuws op Verhalenavond, maar daarover vertel ik vandaag niet, want ik heb de komende week nog een vertelmiddag, waarop ik o.a. het verhaal van Verhalenavond nogmaals ga vertellen.

 

Maar ik heb nog meer spannende dingen waarmee ik bezig ben. Ik ben namelijk gevraagd om iets met kinderen en vlechten te gaan doen. 
Op dit moment ben ik aan het uitproberen hoe ik dit het beste kan aanpakken. 
Het lijkt me leuk om eerst koorden met de kinderen te maken van bijvoorbeeld repen stof in vier verschillende kleuren en daar dan met alle kinderen samen een groot vlechtwerk van te maken.

Het idee is dat ieder kind een van de koorden in de handen heeft en dat de kinderen dan op zo’n manier gaan bewegen dat er een mooi vlechtwerk ontstaat. De verschillende kleuren moeten helpen om de bewegingen in goede banen te leiden.

Een en ander vereist veel denkwerk en voorbereiding.

Alles is nu nog in de fase van plannen maken en uitproberen.

Het moet nog blijken of alles uitvoerbaar is op de manier dat het nu in mijn hoofd zit. Maar ermee bezig zijn is in elk geval ook al leuk om te doen.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.