Een vertelnest erbij?

Gepubliceerd op 7 oktober 2022 om 18:32

Deze week ben ik begonnen met nadenken over hoe ik deel twee van het sprookje het beste zou kunnen vertellen. Ik stuitte daarbij al vrij snel op een probleem. Het tweede deel van het verhaal speelt zich deels af op een hoog nest in de bomen. Dit moet een vrij groot en stevig nest zijn, want het moet plaats bieden aan Raaf en nog drie andere vogels.

Met name Raaf is een grote en zware vogel. Hoe dit probleem op te lossen?  Een ronde mand misschien? Of een deksel van een mand? Zo’n mand zou dan wel plat moeten zijn aan de onderkant, zodat hij niet kantelt door het gewicht van Raaf. Wat zou er verder mogelijk zijn?

Ik dacht aan het stevige fundament van het nest van de donkerbruine aardevogels: een soort lage poef van gevlochten bananeblad. Dit zou wellicht bruikbaar zijn.

Ik probeerde het en inderdaad: dit is een stevige basis voor een nest. Maar ja… daarmee was ik er natuurlijk nog niet, want waar zou ik nog zoiets kunnen vinden?

Hoe moest ik zoeken, want ik wist de naam niet. Ik besloot een foto te maken en een oproep in een groep op Facebook te plaatsen, in de hoop dat iemand me verder op weg zou kunnen helpen. Het duurde niet lang voor ik een antwoord had. Ik wist nu hoe het heette en waar ik het nieuw zou kunnen kopen. Een volgende stap was zoeken op Marktplaats naar een tweedehands exemplaar. Dat is gelukt: ik heb het net binnen, met dank aan Jan, die het voor me heeft opgehaald. Nu kan ik binnenkort beginnen er een nest van te maken.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.